Algemeen nieuws

  1. De politie in de Spaanse regio Galiciƫ heeft een netwerk van drugssmokkelaars opgerold, waar een Turkse Nederlander de grote leverancier voor was.
  2. Zondag schijnt de zon geregeld, maar geleidelijk ontstaan er ook stapelwolken. In het binnenland kunnen die verspreid uitgroeien tot een regenbui. Het wordt 19 tot 22 graden, bij een matige zuidwestenwind.
  3. In Polen zijn vijf mensen om het leven gekomen toen de auto waarin zij zaten in botsing kwam met een trein.
  4. Een shirt van de Amerikaanse honkballegende Babe Ruth heeft zaterdag bij een veiling in New York maar liefst 5,6 miljoen dollar (5 miljoen euro) opgebracht.
  5. Een automobilist in een pick-uptruck heeft zaterdag meerdere auto's geramd in Rotterdam. Op beelden is te zien hoe omstanders de automobilist overmeesteren.
  6. Op de A10 bij Amsterdam is de afrit S106 richting Cornelis Lelylaan tijdelijk afgesloten voor verkeer. Op een deel van het wegdek is zaterdagavond een zinkgat ontstaan.
  7. In de Notre-Dame is zaterdag voor het eerst een mis gehouden sinds de kathedraal in Parijs op 15 april deels afbrandde. Aartsbisschop van Parijs Michel Aupetit hield de dienst voor dertig priesters in de kapel achter het koor.
  8. De Oranjevrouwen hebben zich zaterdag door een zege op Kameroen verzekerd van een plek in de achtste finales van het WK in Frankrijk. Nederland speelde een zwakke wedstrijd in Valenciennes, maar won wel met 3-1.
  9. Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zaterdag 15 juni: Oranjefans op weg naar WK vrouwenvoetbal, haringliefhebbers vieren Vlaggetjesdag in Scheveningen en Hongkong ziet af van omstreden wet.
  10. Het ledenparlement van de FNV, het hoogste orgaan van de vakbond, heeft zaterdag ingestemd met het pensioenakkoord dat werknemers, werkgevers en het kabinet vorige week met elkaar sloten. Daarmee is de laatste hobbel genomen en kunnen de maatregelen verder worden uitgewerkt.
Top